Anette Gernow

Exam. Psykoterapeut MFP / exam. Supervisor / aut. Fysioterapeut

Unge/teenagere

Synes du det er svært at være ung, så er du ikke alene – måske oplever du nogle af følgende problemstillinger og kunne have brug for støtte og hjælp til dette. Jeg ved fra mange af de unge jeg har talt med, at det er svært at bede om hjælp – men du skal vide, at langt flere end du aner af dem du kender selv har fået hjælp, da det kan være svært at dele sårbarheden med hinanden. Eksempler på problemstillinger, hvor det giver god mening at få samtaler med en terapeut om;

Ensomhed, Stress, Eksamensnervøsitet, Angstproblematikker, Depressive tegn,selvværdsproblemer, mistet forældre, søskende eller ven, forældres skilsmisse…

Mange unge føler sig ensomme, man kan føle sig socialt alene selvom man er omkring mennesker. Det kan også være, at du har mange venner, men alligevel føler dig alene blandt andre. Mange unge føler et enormt pres for at være sociale på skolen og i fritiden, samtidigt med at man skal være online på Facebook, Instagram, Snapchat osv., når man er alene hjemme. Der kan være et pres omkring hvordan man skal være hele tiden, både online og offline, hvilket gør at man hurtigt kan føle sig falsk.

Nogle kan derfor godt komme til at føle, at de har bygget en personlighed op over for andre, som ikke er dem selv, og det kan fx derfor være svært at begynde at fortælle vennerne om de rigtige problemer. De tror jalle det går godt med én. Man taler derfor aldrig med nogle om de svære ting i livet, og er presset til at være glad, når man ikke er det. En følelse af at være fanget og isoleret, selv når man er social, kan være meget uoverskuelig, og det kan føles umuligt at komme ud af.

At tage skridtet om at søge hjælp, kan være svært. Det er ofte en stor lettelse for de fleste, at sige det højt til en anden, og være helt ærlig omkring sine følelser. Samtalerne kan bl.a. hjælpe dig med at acceptere og anerkende dig selv og hvordan du kan få sagt svære ting til familie/venner.

Perioder i ens liv kan være svære evt. flytninger, start på ny uddannelse/arbejde kan være overvældende for de fleste, hvis det foregår over en længere periode. Måske er det svært at få skabt et nyt netværk og ensomheden kan vokse, og man lærer at leve et liv, uden særlig meget social kontakt.

Måske kan du genkende nogle af de udfordringer fra dig selv? Har du lyst til at få en første samtale kontakt mig – du kan skrive til mig eller ringe og jeg kontakter dig så hurtigt som muligt.

Praktiske oplysninger

Krop & Psyke holder til i Vejle

Du kan altid skrive en mail eller ringe for at finde ud af, om mit tilbud er det rigtige for dig/Jer.

Jeg kan kontaktes på tlf;

Tlf: 26439939, du kan også vælge at sende mig en mail eller en sms.

Mail:  anette-gernow@outlook.dk

Instagram: Psykoterapeutanettegernow

Du finder min klinik:

Havnegade 30 A, 1. sal, Vejle. Klinikken ligger i gåafstand fra banegården/busstationen. Der er gratis parkering lige udenfor klinikken. Klinikken ligger i et hyggeligt gammelt rødt hus, hvor jeg glæder mig til at tage imod dig/Jer. 

Fejl: Kontaktformular ikke fundet.

Close Menu