Emotionsfokuseret individuel terapi (EFIT)
Jeg har desuden stor viden om kræft både med pårørende og kræftramte, da jeg har otte års erfaring fra Kræftrådgivningen og min egen personlige erfaring som pårørende til en kræftramt, både som barn og voksen.
Hvornår søger vi terapi?
Vi opsøger terapi, når vi ønsker forandring eller når vi skal lære at håndtere udfordrende situationer. Individuel terapi giver dig indsigt til at drive denne forandring. Ved at lære dig selv, dine følelser og dine tankemønstre at kende, får du mulighed for at udvikle dig og skabe positiv forandring.
Metoden i individuel terapi
Emotionsfokuseret individuel terapi er evidensbaseret og hjælper mange mennesker.
I terapien betragter vi følelser som et kompas i vores liv, der guider os i forhold til, hvad der er vigtigt, sikkert, og hvilke behov der skal opfyldes. Nogle gange kan følelser skabe problemer for os i vores relationer, hvis de ikke er passende i situationen, eller hvis de får os til at reagere uhensigtsmæssigt. I terapien fokuserer vi på at forstå og håndtere disse følelser samt at udvikle nye, mere hensigtsmæssige måder at reagere på.
Vi udforsker, hvordan du har lært at håndtere og kommunikerer dine følelser igennem livet, og hvordan disse mønstre påvirker dine handlinger og relationer. Terapien består primært af samtaler, hvor vi også kan anvende enkle øvelser til at skabe opmærksomhed og udvikling.
Terapiens forløb
Et individuelt terapiforløb hos mig indledes med en “første samtale” på 1 ½ time (efterfølgende samtaler 1 time), hvor vi får mulighed for at lære hinanden at kende og vurdere, om et samarbejde er hensigtsmæssigt. Under denne indledende samtale giver jeg forslag til, hvor ofte samtalerne bør finde sted. Alle samtaler foregår under tavshedspligt, og du kan til enhver tid afbryde forløbet.